Χρήστος Μασούρας: Ουδεμία σχέση έχω πια με την ”Κοινωνία Αξιών”

Διαχωρίζει δημόσια τη θέση του από την παράταξη του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινου “Κοινωνία Αξιών”, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας Χρ. Μασούρας, κατηγορώντας ταυτόχρονο το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινο και τον “περίγυρό του”, όπως τον ονομάζει για “άναδρη επίθεση” εναντίον του, “απαράδεκτα υπονοούμενα” και σπίλωση της “υπόληψής του”.
Πρόκειται για το -μάλλον προδιαγεγραμμένο- τέλος της στήριξης που ο κ. Μασούρας παρείχε στον κ. Κάτσινο, μια εξέλιξη που πιθανόν ο κ. Κάτσινος επεδίωξε, αν λάβει κανείς υπόψη τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε προσωπικά εναντίον του κ. Μασούρα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τη συζήτηση για επιστολή που υπέγραψαν 22 Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ηγουμενίτσας για την καθυστέρηση καταβολής των εξόδων κίνησης τους.
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Μασούρα έχει ως εξής:

Με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορές, σχετικά με τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την καθυστέρηση καταβολής των εξόδων κίνησης των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηγουμενίτσας μετά από επιστολή που υπέγραψαν 22 Πρόεδροι, στην οποία υπήρξε αναφορά και υπονοούμενα από τον Δήμαρχο εναντίον μου περί «Δρεπάνου» και περί «ιδιοτέλειας», αισθάνομαι την ανάγκη να σας ενημερώσω για την αποκατάσταση της υπόληψής μου.
Το 2009 μαζί με άλλους 3 συμπολίτες μου, συστήσαμε Κοινοπραξία (στην οποία συμμετείχα με 5%) και λάβαμε μέρος στον διαγωνισμό για την ενοικίαση του Δημοτικού Κάμπινγκ. 
Ο διαγωνισμός, μετά από πολλές περιπέτειες, κατοχυρώθηκε σε άλλον ανάδοχο και υπογράφηκε σύμβαση μίσθωσης τον Ιανουάριο του 2013!!! 
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, οι όροι και οι υποχρεώσεις που είχαμε υποβάλει στην πρότασή μας προ τετραετίας (προ κρίσης) είχαν διαμορφωθεί κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες και ως εκ τούτου, δεχθήκαμε με ανακούφιση το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.
 
Αν λοιπόν ο κ. Δήμαρχος με τα απαράδεκτα υπονοούμενα περί «Δρεπάνου» και περί «ιδιοτέλειας» (τα οποία, σημειωτέον, δεν είχαν σχέση με το θέμα των 22 Προέδρων), εννοεί ότι δυσαρεστηθήκαμε που δεν κερδίσαμε τον διαγωνισμό, κάνει μεγάλο λάθος.
Τον πληροφορούμε ότι είμαστε τυχεροί που, σε τέτοιες εποχές, δεν κερδίσαμε τον διαγωνισμό. 
Αυτό μας το διαβεβαιώνουν όλοι οι επαγγελματίες που έχουν επαφή με την πραγματικότητα (λόγω της κρίσης που θυμίζω ότι άρχισε το 2010) λέγοντάς μας: «Ευτυχώς που δεν μπλέξατε».
 
Είναι δε απορίας άξιο πώς ο κ. Δήμαρχος εγείρει ένα θέμα που ο περίγυρός του, όλα αυτά τα χρόνια, υπογείως διακινούσε, ότι δηλαδή ο Μασούρας ήλθε στον συνδυασμό «Κοινωνία αξιών» για να πάρει το Κάμπινγκ. 
Εκτός κι αν ενόχλησε τον κ. Δήμαρχο η ερώτηση της Κοινοπραξίας μας τον Ιούνιο του 2013, για το αν ο Δήμος εισπράττει τα ενοίκια από το Δρέπανο.
 
Ή εκτός αν ιδιοτέλεια εννοεί ότι τρία χρόνια τώρα, προσπαθώντας να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου, το έκανα εις βάρος της δουλειάς μου και της οικογένειάς μου, πληρώνοντας από την τσέπη μου, χωρίς να παίρνω ούτε καν τα έξοδα κίνησης, όπως ο νόμος προβλέπει.
 
Ή εκτός αν ο κ. Δήμαρχος με πολιτική ιδιοτέλεια, αναμένει πολιτικά οφέλη από τους συμπολίτες μας, παριστάνοντας τον «αδέκαστο», που για το συμφέρον του Δήμου δεν κάνει χάρες σε κανέναν. Είναι μια εύκολη και βολική προσέγγιση, που όμως δεν πείθει κανέναν.
 
Βρίσκομαι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, γιατί αναγκάζομαι να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου για προσωπικές αντιδικίες, τη στιγμή που τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι για όλους μας αμείλικτα.
Είμαι υποχρεωμένος όμως να το κάνω για τους συνδημότες και φίλους, που με στήριξαν, με ψήφισαν και με ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους στην Ηγουμενίτσα.
Τα απαράδεκτα υπονοούμενα και την άνανδρη επίθεση εναντίον μου τα αφήνω στην κρίση των συμπολιτών μου και τους δηλώνω ότι ουδεμία σχέση έχω πια με όσους τα εκστόμισαν.
 
Χρήστος Μασούρας
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας