Έργα του Δήμου Ιωαννιτών στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία

ioadhmarxeio

ioadhmarxeioΣημαντικά έργα στα οποία μετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» μετά τις αποφάσεις που έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Παρακολούθησης.

Τα έργα στα οποία μετέχει ο Δήμος είναι τα ακόλουθα:

1. “ICE AGE”- Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΕΝΤΟ, προϋπολογισμού 1.726.246 ευρώ με επικεφαλής την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης και εταίρους το Σπήλαιο Περάματος και το Δήμο.

Η παρέμβαση αυτή προβλέπει τη δημιουργία ενός Πάρκου Παλαιοντολογίας το οποίο θα παρέχει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Ελλάδα κατά την παλαιοντολογική περίοδο και τη δημιουργία –εξέλιξη του λιμναίου συστήματος.

Για την Κοινωφελή περιλαμβάνει ακόμη δράσεις διαμόρφωσης και προμήθειας εξοπλισμού πολυχώρου στη Δημοτική Κοινότητα Ανατολής.

2. “JOY-WELCULT”- ΕΡΓΑΣΙΑ, ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΠΙΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, προϋπολογισμού 1.117.575€ σε συνεργασία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Στόχος της πρότασης είναι η προώθηση σε διασυνοριακό επίπεδο των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών στον τομέα του τουρισμού, της γεωργίας, των τροφίμων και των παραδοσιακών τεχνών.

3. “CULT.ROUTES”- ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, προϋπολογισμού 2.499.999,49€ με επικεφαλής την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η πρόταση αποσκοπεί στη διάσωση, διατήρηση και ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση του θεματικού τουρισμού.