Ιωάννινα: Πρώτο κρούσμα σε σχολείο

sxoleio

Το πρώτο κρούσμα σε σχολείο των Ιωαννίνων, επιβεβαιώθηκε σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το epiruspost.gr, πρόκειται για υπεύθυνη κυλικείου σε σχολείο της Κιάφας. Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αρμοδίων και κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής λειτουργίας της σχολικής μονάδας καθώς έχει μεσολαβήσει μια εβδομάδα, από τις 17 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία το κυλικείο παραμένει κλειστό.

Την αντίδρασή της εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, η οποία προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα Πέμπτη, απαιτώντας άμεση απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου, διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών μοριακών τεστ για την ανίχνευση του COVID 19 στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στην υπάλληλο καθαριότητας του σχολείου και άμεση ιχνηλάτηση.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κάνει λόγο για «άρνηση των υπευθύνων να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες απολύμανσης και ιχνηλάτησης». «Είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές. Χρειάζεται ψυχραιμία και σωστή αποτύπωση των συμβάντων» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης.

πηγή: ert.gr