Και απόψε αποκλεισμένοι στην Κέρκυρα λόγω… καιρού!!!(;;;)

Για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά αποκλεισμένη παραμένει η Κέρκυρα λόγω… «καιρού»!

Αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη απάντηση των Λιμεναρχείων Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας στις διαμαρτυρίες των ανθρώπων που είτε παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί, είτε δεν μπορούν να μεταβούν σε αυτό μετά το πέρας της εργασίας τους!

Έτσι για μια ακόμα φορά τα δρομολόγια Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας σταμάτησαν στις πέντε το απόγευμα της Πέμπτης και θα ξαναρχίσουν στις έξι το πρωί!

Και μπορεί με τον καιρό να μη μπορεί να τα βάλει κανείς, αλλά μάλλον περισσότερο ανίκητη είναι η ανοησία –στην καλύτερη περίπτωση – που διέπει τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Γιατί φυσικά δε χρειάζεται να έχει κανείς  πτυχίο μετεωρολόγου για να καταλάβει ότι τους χειμωνιάτικους μήνες, φυσάει!

Ούτε χρειάζεται να πουν οι επιβάτες ότι αποκλείονται στο νησί ή και απέναντι για να καταλάβει κάποιος… αρμόδιος ότι πιθανόν να χρειάζεται να δρομολογηθεί ένα κλειστού τύπου πλοίο στις βραδινές ώρες – όταν συνήθως προκύπτει ο αέρας – ώστε το νησί της Κέρκυρας να μη μένει αποκλεισμένο για 16 από τις 24 ώρες της ημέρας.

Ούτε χρειάζεται κάτι περισσότερο από κοινή λογική για να καταλάβει κανείς  ότι όταν τη γραμμή εξυπηρετούν μόνο δύο κλειστού τύπου πλοία, μπορεί το ένα από τα δύο να δρομολογηθεί από το μεσημέρι και μετά, ώστε να μην κλείνει το πορθμείο για τα 2/3 του εικοσιτετραώρου!

Ε! Όλα αυτά τα απλά, αδυνατούν να αντιληφθούν εδώ και χρόνια τα λιμεναρχεία Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, ταλαιπωρώντας έτσι καθημερινά δεκάδες επιβάτες που έχουν την ατυχία να εργάζονται στη μια πλευρά και να ζουν στην άλλη!

Καταλαβαίνουν όμως, και μάλιστα καλά, ότι «το πρόγραμμα των δρομολογίων το βγάζουν οι εταιρείες»… Αλήθεια; Και τα λιμεναρχεία τι κάνουν; Αποδέχονται το πρόγραμμα των εταιρειών ή πρέπει να νοιάζονται που και πού και για την εξυπηρέτηση των επιβατών;;;