Σοβαρές εμπλοκές στον διαγωνισμό της Δωδώνης….

dodoni

dodoni– Κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα με ανυπολόγιστες συνέπειες!

Σοβαρές εμπλοκές δημιουργούνται στην εξέλιξη του διαγωνισμού για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες περιπέτειες ακόμη και την ίδια την εταιρία μετά τις αλλαγές που έχουν προηγηθεί στη μητρική εταιρία, δηλαδή την ΑΤΕ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων που στην περίπτωση της Δωδώνης ήταν η ALPA προχώρησε σε αλλαγή των όρων αξιολόγησης των προσφορών. Πιο συγκεκριμένα άλλαξε τους συντελεστές βαρύτητας των οικονομικών στοιχείων.

Με τον τρόπο αυτό, κι επειδή οι προσφορές αφορούν στην καταβολή εφ’ άπαξ αλλά και με δόσεις, ο δεύτερος μειοδότης αναδεικνύεται πρώτος!!!

Οι πρόσθετοι όροι που τέθηκαν κι ενώ είχαν γίνει πλέον γνωστές οι οικονομικές προτάσεις ισοδυναμούν με ρήτρα αποκλεισμού της πρώτης ενδιαφερόμενης εταιρίας.

Πριν από την απόφαση αυτή ο Σύμβουλος είχε καλέσει και τους πέντε ενδιαφερόμενους για την εξαγορά της βιομηχανίας να καταθέσουν βελτιωτικές προτάσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η υψηλότερη πρόταση που έχει κατατεθεί είναι από την ΤΥΡΑΣ, η οποία παράγει και διακινεί τα προϊόντα Όλυμπος και ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η προσφορά της ΣΙΜΟΣ με 25 εκατομμύρια. Στην τρίτη θέση είναι η γαλλική Lactalis με είκοσι εκατομμύρια και αρκετά χαμηλότερα είναι οι άλλες δύο προσφορές.

Με την τροποποίηση των όρων αξιολόγησης στην οποία προχώρησε ο Σύμβουλος Αποκρατικοποιήσεων ευνοείται και βρίσκεται στην πρώτη θέση η εταιρία ΣΙΜΟΣ καθώς στην προσφορά της προβλέπει την καταβολή όλου του ποσού μετρητοίς και όχι σε δόσεις.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι αλλαγές και οι τροποποιήσεις αυτές έγιναν κατόπιν παρεμβάσεων προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές εκ μέρους της ΤΥΡΑΣ έχει διαμηνυθεί και εγγράφως προς το Υπουργείο Οικονομικών ότι αν δεν αποκατασταθεί η τάξη στην αξιολόγηση των προσφορών η ίδια θα προσφύγει δικαστικά για την ακύρωσή του. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε νέες εμπλοκές σε μία περίοδο μάλιστα εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία της ίδιας της βιομηχανίας.

πηγή: epiruspost.gr