Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κατοχή και εμπορία μεγάλης ποσότητας κάνναβης

NARKIOA

NARKIOAΚατασχέθηκαν πάνω από (274) κιλά κάνναβης, συσκευασμένα σε δέματα.

Συνελήφθησαν χθες (24-04-2012) το πρωί, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, Μαστοροχωρίων και Β΄ Δελβινακίου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 34 ετών, για κατοχή και εμπορία 274 κιλών κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι σε συγκεκριμένο σημείο της περιοχή Σιταριάς Πωγωνίου,  πραγματοποιείται διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο συλληφθέντες να φορτώνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δέματα με ναρκωτικές ουσίες τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα. Άμεσα οι αστυνομικοί επενέβησαν για έλεγχο του οχήματος τους ωστόσο δεν συμμορφώθηκαν και προσπάθησαν να διαφύγουν, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και συνελήφθησαν τελικά στο Λίθινο Ζίτσας.

Στο όχημα βρέθηκαν  εξήντα έξι (66) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (83) κιλών και (860) γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σημείο φόρτωσης των ναρκωτικών ουσιών βρέθηκαν άλλα (163) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (190) κιλών και (218) γραμμαρίων.

Το όχημα τους καθώς και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών και συγκεκριμένα για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ διενεργούνται έρευνες για το εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση.