Σφοδρές αντιδράσεις για το ξεπούλημα της Δωδώνης

DODONI_POLEITAI

DODONI_POLEITAIΣφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η οριστική μεταβίβαση των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, η οποία έγινε γνωστή την ώρα που συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής εξαπέλυσε επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εξ ίσου υψηλοί είναι οι τόνοι και στη γραπτή δήλωση που έκανε. Σ’ αυτή αναφέρει:

«Η παράσταση «ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ» απέκτησε σήμερα και υπογραφή. Η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ «καθαρίζει» τη ΔΩΔΩΝΗ και επιδιώκει να πλήξει βαρύτατα τον παραγωγικό ιστό της Ηπείρου και να ευνοήσει όσους ήθελαν να βγάλουν την Ηπειρωτική Βιομηχανία από το «παιχνίδι» για να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών, ο τομέας του Γάλακτος.

Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, εάν δεν συμμετέχει , και η σχετική ανακοίνωση της ΑΤΕ , αποδεικνύει πως δεν είναι επιλογή του νέου σχήματος της Διοίκησης της Πειραιώς –ΑΤΕ, αλλά αποκλειστική ευθύνη του Κράτους.

Αδιάφορα σφυρίζει και η Διοίκηση της Περιφέρειας συμπεριφερόμενη σαν κομματικός εγκάθετος. Η Ήπειρος, όμως, και τα Γιάννενα δε σφυρίζουν αδιάφορα. Αντιδρούν και θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια έτσι ώστε αυτό το έγκλημα να μείνει στα χαρτιά.

Όσον αφορά την ανάπτυξη που κάποιοι «ευαγγελίζονται» πως την εννοούν; Γίνεται ανάπτυξη με «νεκρή» και εξαθλιωμένη παραγωγική βάση;Γίνεται ανάπτυξη με ενίσχυση όσων χρωστούν και αποδυνάμωση όσων προσφέρουν;

Είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη Ήπειρος Τόπος να ζεις. Σ’ αυτή αναφέρει:

Το έγκλημα του ξεπουλήματος της «Δωδώνης», δυστυχώς συνετελέσθη.

Με τον ίδιο προκλητικά αδιαφανή τρόπο, με τον οποίο μεθοδεύτηκε στο παρασκήνιο η παράδοση της «Ακρόπολης της Ηπείρου» σε ανομολόγητα συμφέροντα, έγινε και η ανακοίνωση της απόφασης, σήμερα, Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που συζητούσε για το δρομολογημένο από καιρό ξεπούλημα που βαπτίστηκε δήθεν «ιδιωτικοποίηση».

Φάνηκε και με αυτό τον τρόπο πόσο οι σημερινοί κυβερνώντες σέβονται την πλειοψηφία των Ηπειρωτών που διαφωνούν με αυτή την εγκληματική ενέργεια, η οποία, ας το ξέρουν, δεν θα μείνει ατιμώρητη από τους Ηπειρώτες.

Αυτό που δεν πέτυχαν το 1992, νομίζουν ότι θα πετύχουν το 2012 και θα βγάλουν από το «παιχνίδι» μια επιχείρηση που άντεξε στον ανηλεή πόλεμο των καρτέλ και των πολυεθνικών μεγαθηρίων, μια συνεταιριστική εταιρία που εκπληρώνει το σκοπό της που είναι η στήριξη των παραγωγών, χωρίς να παραβλάπτονται τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Ας το καταλάβουν, η «Δωδώνη» δεν είναι απλά μια γαλακτοβιομηχανία, όπως ισχυρίζονται για να μειώσουν τη σημασία του εγκλήματός τους. Είναι η ίδια η αναπτυξιακή υπόσταση της Ηπείρου, είναι αυτή που, περισσότερο από κάθε τι, συνέβαλε στα 48 λειτουργίας της στο να κρατηθεί πληθυσμιακά ζωντανή η περιφέρεια μας, χωρίς να επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο.

Η παράταξη «Ήπειρος, Τόπος Να Ζεις», που από την ίδρυσή της αγωνίστηκε για να μείνει η «Δωδώνη» αυτό που είναι πέντε δεκαετίες τώρα, θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να επανέλθει η δική μας «Ακρόπολη» σε ηπειρώτικα χέρια.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Η συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ την ώρα που διαλύει τις ζωές του λαού , προστατεύει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των αφεντικών της. Στέλνει την αστυνομία στο εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ, προχωρά σε συλλήψεις μελών της επιτροπής αγώνα των κτηνοτρόφων, για να συνοδεύσει τα νέα ανεπιθύμητα αφεντικά μέσα στο εργοστάσιο. Όλη η διοίκηση της αστυνομίας, ΜΑΤ και εισαγγελείς στην υπηρεσία των καπιταλιστών στους οποίους κάνουν δώρο τη βιομηχανία, με τις ευλογίες της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου του κ.Καχριμάνη που συναίνεσε στην ιδιωτικοποίηση.

Καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου να υπερασπίσουν το εργοστάσιο, τους εργαζόμενους της ΔΩΔΩΝΗ να σηκώσουν το κεφάλι και όλα τα συνδικάτα και τους φορείς της Ηπείρου να πάρουν πρωτοβουλίες συντονισμού ενάντια στη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗ.ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ. ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Η ΔΩΔΩΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ  ΤΩΡΑ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Η ΔΩΔΩΝΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπικές επιτροπές της Ηπείρου

Σε απάντηση των παράπανω από την Strategic Initiatives (S.I) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
“Εκφράζουμε την λύπη μας για τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσε μία μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών. 
Η Δωδώνη δεν χρειάζεται προστάτες. Χρειάζεται κεφάλαια για να αναπτυχθεί η επιχείρηση, κεφάλαια για να στηριχθεί η ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή, και δουλειά από όλους.  
Όλοι οι πολίτες των Ιωαννίνων αντιλαμβάνονται ότι οι μόνοι που κερδίζουν από ανάλογες συμπεριφορές, είναι οι ανταγωνιστές της Δωδώνης και οι ξένες πολυεθνικές που γεμίζουν τα ράφια των supermarkets με τα δικά τους προϊόντα.
Δύο φορές τα Ελληνικά δικαστήρια, ενώπιων των οποίων οι ίδιοι μας οδήγησαν, απέρριψαν τους ισχυρισμούς τους.    
Η δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε την συνδρομή της πολιτείας  για να προστατευτεί η περιουσία της Δωδώνης και ασφαλώς οι παραγωγοί και το προσωπικό από τους αυτοαποκαλούμενους προστάτες της.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να εμπλέξει την Δωδώνη σε πολιτικές αντιπαραθέσεις και σε βάρος της καλής λειτουργίας της επιχείρησης να οικοδομήσει τις κομματικές ή συνδικαλιστικές του φιλοδοξίες .”