Ολοσχερής η καταστροφή από φωτιά σε σχολείο των Ιωαννίνων!

LSXOLEIO1Σχεδόν ολοσχερής είναι η καταστροφή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο των Ιωαννίνων, στην περιοχή των Λακκωμάτων, μετά την φωτιά που ξέσπασε το πρωί.

Η φωτιά εξαπλώθηκε αρχικά στη στέγη με απίστευτη ταχύτητα ενώ τα κεραμίδια έσπαγαν και εκτοξεύονταν στο έδαφος.

Συνεχίστηκε στον δεύτερο όροφο και σε άλλα σημεία του σχολείου αφήνοντας πίσω κυριολεκτικά μόνο αποκαΐδια.

Μάλιστα η φλεγόμενη στέγη κατέρρευσε καταστρέφοντας και τον έναν όροφο.

Το ευτύχημα ήταν ότι το σχολείο εκκενώθηκε με απόλυτη ασφάλεια και υποδειγματικό τρόπο και οι μαθητές οδηγήθηκαν, χωρίς να κινδυνεύσουν στον παιδικό σταθμό που βρίσκεται πολύ κοντά.

LSXOLEIO2Για την κατάσβεση επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περισσότερα από δέκα οχήματα ενώ στη συνέχεια οι πυροσβέστες εισήλθαν στο εσωτερικό του σχολείου όπου αντίκρισαν εικόνες πλήρους καταστροφής.

Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά διερευνώνται. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξαν μαρτυρίες ότι τις τελευταίες ημέρες η καμινάδα έβγαζε καπνό ενώ υπήρχε έντονη μυρωδιά πετρελαίου. Ο έλεγχος που είχε γίνει προχθές από συνεργείο του δήμου Ιωαννιτών στο λέβητα, δεν έδειξε την ύπαρξη προβλήματος.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων με αίτησή της ζήτησε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων την φύλαξη του σχολείου έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές.

Το μεσημέρι, από το Δήμο Ιωαννιτών έγινε γνωστό, ότι το 4ο Δημοτικό Σχολείο θα στεγαστεί προσωρινά στο νέο σχολικό κτίριο της Ανατολής. Η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει η μεταφορά δεν έχει οριστικοποιηθεί. Έτσι οι μαθητές για αύριο τουλάχιστον δεν θα έχουν μαθήματα.

Το κτίριο στην Ανατολή είναι καινούριο. Δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα κι απαιτούνται αρκετές εργασίας τόσο εντός όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές για τα παιδιά.

Τέλος, για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στην Ανατολή, υπήρξε συνεργασία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Παντελή Κολόκα, με την Αντιπεριφερειάρχη, Τατιάνα Καλογιάννη και θα ισχύσει και στην συγκεκριμένη περίπτωση η πάγια διαδικασία που ακολουθεί η Περιφέρεια για τη μεταφορά των μαθητών.

πηγή: epiruspost.gr